Afhangen met de ClubApp (winter)

Dit is een instructie hoe een baan af te hangen in de winter met de KNLTB ClubApp. Om dit te kunnen doen moet eerst een account worden aangemaakt en de App worden gedownload. (klik hier)

1. In het beginscherm van de ClubApp klik onderaan op "afhangen", het scherm om een medespeler te kiezen verschijnt dan.

 

 

2. Kies met wie je de baan wil reserveren door op de + te klikken en daarna onder in het scherm op "zoek speler".  Typ de gewenste naam in het veld met het vergrootglas en klik op de naam. (Let op: kies niet zomaar een speler maar de daadwerkelijke speler/speelster waar je mee wil spelen (er gaan ook bevestigingsmails uit).

 

3. Klik op kies een tijd en baan. Daarna verschijnt een scherm waarbij je een tijdslot kan kiezen waarna de beschikbare banen verschijnen. Kies de gewenste baan. Let op: je kan tijden kiezen tot ver in de toekomst maar reserveren is maar mogelijk vanaf 7 dagen van tevoren. Als je een datum verder kiest krijg je aan het einde van het afhangen een melding dat er een fout is opgetreden. Dat komt omdat de datum te ver in de toekomst ligt.

 

 

 

4. Bevestig het afhangen door op de knop "afhangen bevestigen" te klikken. Je krijgt een melding dat de baan is afgehangen en dat je op locatie nog moet bevestigen. Dat laatste is niet juist maar de melding kunnen we helaas nog niet uitschakelen.

 

 

5. Vanuit het systeem zal een mail worden verzonden om de reservering te bevestigen. Dit mailtje ziet eruit als hieronder en komt van afzender "[email protected]". Mocht je deze niet ontvangen controleer dan of deze niet in de SPAM box terecht is gekomen of voeg het mailadres toe in je adresboek (dan lost dat probleem zich meestal op voor een volgende keer).

 

 

6. Reservering bekijken of annuleren: ga terug naar het beginscherm van de app en klik onderin op "mijn profiel". In het scherm verschijnen diverse gegevens waaronder een kopje "Baan reserveringen". Om een baanreservering te bekijken klik op de tekst "Baanreservering" van de desbetreffende reservering. Er verschijnt dan een knop onderin waarmee je de reservering kan annuleren. Verzoek om dit te doen als je niet gaat spelen om de baan weer beschikbaar te maken voor andere leden.