ALV: Terugblik coronajaar en enquête, voorzitterswissel, jaarplan en begroting goedgekeurd

06 april 2021


De jaarlijkse ALV vond ook dit jaar weer online via Zoom plaats. Helaas lieten de coronamaatregelen een bijeenkomst in het clubhuis nog niet toe. Ruim 50 leden waren aanwezig.

Voorzitter Steven Chamuleau blikte terug op het coronajaar 2020. Ondanks de maatregelen kon er toch veel getennist worden, dat is met 1.5 meter afstand ook goed en veilig te doen. De trainingen konden gelukkig doorgaan, er is meer getraind dan ooit met dank aan onze trainers. Tussen de lockdowns door hebben we in de zomermaanden succesvolle clubkampioenschappen gehad en zagen we meer dan 150 zomerleden op de banen, waarvan 1/3 lid is gebleven. We kijken ook terug op een geslaagd Bilthoven Open en Open Jeugd toernooi. Veel dank aan alle vrijwilligers. Een aanwinst is de nieuwe tent op het gras voor het terras, waarmee de terrascapaciteit iets is verruimd en we veilig op 1.5 meter en droog konden zitten. Ook werd geïnvesteerd in een eigen waterleiding/riolering en LED-verlichting op de banen.

Begin dit jaar heeft het bestuur een enquête gehouden om te horen wat er leeft binnen de club. De meerderheid is (zeer) tevreden over de beschikbaarheid van de banen, de activiteiten en de trainingen, de faciliteiten op het park, de ClubApp en het online baan reserveren en de gastvrijheid van Danny & Annegien. De leden geven de club een dikke 8. Verbeterpunten zijn er natuurlijk ook, de drainage en onderhoud van de banen, de beschikbaarheid van banen tijdens de competitie, de hygiëne en aankleding in het clubhuis en het aanbod van maaltijden en gezond eten.

Voorzitterswissel
Steven nam in deze vergadering afscheid als voorzitter omdat hij deze taak niet langer kan combineren met zijn intensieve werkzaamheden in het ziekenhuis. Hij gaf met instemming van de vergadering de voorzittershamer over aan Ellen Julius. Ellen bedankte Steven namens het bestuur voor zijn inzet de afgelopen 2 jaar. Met zijn energie, plannen en enthousiasme en een goed team en Danny & Annegien om zich heen is het gelukt de ‘schwung’ op de club terug te brengen. Dat blijkt ook uit het geslaagde lustrumjaar, activiteiten zoals het familietoernooi en het prachtige bord met Ereleden. TCB leeft, de mooiste club van Nederland.

Voorzitter Ellen en oud-voorzitter Steven (clubkampioenschappen 2019)

Ellen is nu 4 jaar lid van TCB en voelt zich er thuis. Ze is van huis uit opgegroeid met tennis en heeft veel moois beleefd als speler, op diverse clubs en met competitie en toernooien. Nu is ze zelfs ook werkzaam bij de KNLTB en heeft goed zicht op ontwikkelingen voor verenigingen en leden, om de club nu en in de toekomst gezond en levendig te houden. Ellen heeft alle vertrouwen dat we samen met bestuur, trainers, Danny & Annegien en de vele vrijwilligers de energie en positieve ontwikkeling van de club kunnen vasthouden en verder uitbouwen.  Buck de Boer wordt verwelkomd als nieuwe secretaris in het bestuur, ze is jurist en heeft ervaring als secretaris bij andere verenigingen. Buck is vorig jaar lid geworden en vertegenwoordigt daarmee een belangrijke groep leden. (Bestuur)

Jaarplan en begroting
Het bestuur heeft ambitieuze plannen voor 2021. De ledenontwikkeling is positief, eind maart telt TCB 942 leden en wekelijks melden zich nog nieuwe leden. Dit jaar ligt de focus dan ook op behoud van (nieuwe) leden, o.a. door de uitbreiding van de onboardingcommissie, het betrekken van ouders bij de jeugd en de mogelijkheid om wedstrijden te spelen te vergroten. Het trainersteam is aangevuld met nieuwe trainers Brian en Maurits en zet zich in om alle lesaanvragen in te vullen. Na 15 jaar in loondienst bij TCB gaat Arjan een volgende stap te zetten in zijn carrière zetten. Hij blijft nog tot 1 juli trainingen verzorgen en we kijken samen welke invulling voor seizoen 2022 gewenst is. De verenigingstaken van de hoofdtrainer zoals coördinatie van trainingen, clinics, activiteiten gaan we dit jaar verdelen onder de trainers, bestuursleden en commissies. (Trainers)

Bestuur gaat samen met trainers en selectie spelers werken aan een opleidingsplan, visie op toptennis bij TCB en een plan voor de selectie 2022. We zijn trots op de hoofdklasse teams, zowel heren als gemengd en zullen moeten kijken hoe we dit zoveel mogelijk met eigen leden kunnen vasthouden.

Wedstrijden spelen verhoogt het spelplezier en de binding met de club. TCB gaat gebruik maken van de KNLTB Match app om laagdrempelig wedstrijden te organiseren, zowel voor de jeugd als senioren. Dit is aanvullend op het competitie, Open (jeugd) toernooi aanbod en clubkampioenschappen.

Voor het park staat dit jaar verdere opschoning en beplanting gepland, inzet op duurzaamheid, een camera voor checken van bespeelbaarheid van de banen (alleen voor leden), fine tunen van het online baan reserveren, onderhoud van smashcourt en gravelbanen en een upgrade van het clubhuis. En er zal naast de huidige fietsenstalling een extra stalling worden gereserveerd voor (bak) fietsen en brommers.

Padel is een opkomende sport, die goed past op tennisverenigingen. Het is aanvullend op tennis en levert meer leden op, meer levendigheid en dat is ook goed voor de horeca. Het enthousiasme onder onze leden is ook groot, zo blijkt uit de enquête. Het bestuur heeft een projectgroep aangewezen om een plan en business case voor padel bij TCB verder uit te werken. In dit proces worden de leden dit jaar meegenomen.

Financieel
De contributie voor 2021 blijft gelijk aan die van 2020. De begroting voor 2021 is goedgekeurd door de vergadering. Door de toename in leden en mogelijke subsidies goed te benutten is de financiële positie van TCB gezond en biedt deze ruimte om een aantal investeringen in het park te doen.

Sponsoring is het afgelopen jaar ondanks corona boven target geeindigd, zowel in cash als natura. Er zijn 14 sponsorbankjes verkocht aan leden. Dit jaar ook hier focus op behoud van huidige sponsors en inzet op een nieuwe sponsor voor het Open Toernooi.

Kijk voor uitgebreide info, jaarplan, financieel resultaat en begroting in de jaarstukken en verslag van de ALV van 31 maart (volgt). 

Nieuwscategorieën