Cherrytea toernooi

12 april 2018


 In de week van 16 t/m 22 juni a.s. wordt de 6e editie van het Sherrytea Toernooi Zeist en omstreken gespeeld. Het is een officieel KNLTB-toernooi, waarbij damesdubbels 25+ in de categorieën 3 t/m 8 worden gespeeld. Alle opbrengst gaat naar het “Prinses Máxima Centrum, voor kinderoncologie ”.

 
Het toernooi wordt iedere dag op een andere vereniging gespeeld, te weten: TC Bilthoven, ZTC Shot,
TV Bosch en Duin, BLTC de Niënhof, TV Griffensteyn en LTV Maarn. Het eerste weekend wordt in poules gespeeld (iedere deelnemer speelt in ieder geval 2 wedstrijden), daarna volgt een afvalschema. Afhankelijk of je een ronde verder bent speel je dus steeds op een andere club, maar het is niet zo dat je standaard iedere avond moet spelen.
 
Behalve leuke tennispartijen organiseren de deelnemende verenigingen iedere dag leuke activiteiten. Ook zijn er dagelijks heerlijke hapjes en drankjes.
 
En dat allemaal voor het volgende goede doel:
 
Na 5 jaar voor Spieren voor Spieren te hebben getennist, heeft de nieuwe Sherrytea organisatie dit jaar besloten om voor een heel nieuw doel te kiezen. In Utrecht wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie; een kinderkanker ziekenhuis waar straks alle kinderen in Nederland die aan een  vorm van kanker  lijden, zullen worden behandeld. Nog steeds sterft in Nederland elke twee dagen een kind aan kanker. Nog steeds genezen slechts drie van de vier kinderen. En nog steeds heeft de behandeling te veel negatieve gevolgen. Dat moet en kan veel beter. Daarom bundelen ouders en experts hun krachten in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Heel belangrijk hierbij zijn de activiteiten en afleiding die worden aangeboden in het ziekenhuis. Daarom kiest Sherrytea er dit jaar voor om een bijdrage te leveren aan een bijzonder project in het Prinses Máxima Centrum; de unieke kunstactiviteit ' Café des Artistes'.
 
'Café des Artistes' is al sinds 2011 actief in kinderklinieken  en is in feite een kunstactiviteit  gewoon aan, op  of in het bed! Met kinderen van 6-18 jaar worden er fantastische kunstwerken gemaakt van diverse materialen , wat naast het bieden van ontspanning en plezier ook heel veel doet voor het zelfbeeld van het kind. Apetrots zijn ze er op! Onder begeleiding werken ze (1 op 1) gedurende anderhalf uur aan een kunststukje en alles wordt op een bijzondere en mooie wijze opgeleverd. Met name aan kinderen die vanwege hun kwetsbare conditie geïsoleerd zijn van andere kinderen kan hiermee echt iets bijzonders worden geboden. Dit is inmiddels al jaren een beproefd en zeer geliefd project. Daarnaast is het idee ontstaan voor een 'puber-atelier', waarbij kinderen van 12-18 jaar, samen aan 1  groot kunstwerk kunnen werken dat daarna tentoongesteld kan worden in het ziekenhuis. Aan de realisatie van dit leuke idee wil Sherrytea heel graag een bijdrage leveren!
 
Wil je er meer over lezen, kijk dan eens op www.cafe-des-artistes.nl. De site staat vol met informatie, foto's van bijzondere werkjes en verhalen van kinderen.  Natuurlijk zal er tijdens het toernooi ook nog verdere aandacht aan geschonken worden.
 

Inschrijven?

Schrijf je dus in en beleef niet alleen een leuke tennisweek, maar steun vooral door jouw deelname ook dit mooie doel. Ook als je geen tennispartner kunt vinden kun je je inschrijven, wij koppelen jou dan aan iemand.
Dit kan tot 1 juni via: www.toernooi.nl (sherrytea Zeist e.o. 2018).
 
Warme groeten,
 
Het Sherrytea-team TC Bilthoven
Kim Bemelmans, Ellen Berkvens, Denise Kooren en Henriette Prent
 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

030 2282896

Address

Burgemeester van der Borchlaan 11
3722 GZ Bilthoven
Nederland