Tennis in de winter. Wanneer is het park open en zijn de banen bespeelbaar?

10 december 2020


Het weer was ons goed gezind de afgelopen weken. Wat hebben we veel kunnen tennissen. We houden bewust alle banen open zolang de weersomstandigheden het toelaten, want we willen je de kans geven om zoveel mogelijk te spelen, de hele winter door. Fijn dat het kan in deze coronatijd.

Nu het wat vaker regent en kouder wordt vragen we je wel vooraf goed te kijken of spelen op de banen mogelijk is. Check altijd de website of ClubApp voor het laatste nieuws.

Algemeen geldt het volgende voor de beschikbaarheid en bespeelbaarheid van de banen: 

* In principe zijn alle banen beschikbaar vanaf 9 uur (smashcourt banen 9 en 10 voor wintertraining) Om 22.00 uur gaat doordeweeks het licht uit, in het weekend om 18 uur.

* Het afhangen van banen loopt zoals je gewend bent via de website of ClubApp 

* Onze groundsman Marcel geeft aan, dat als het vriest en de banen bevroren zijn, je er gerust op kan spelen. Maar zodra de baan door de dooi iets vochtig wordt, ga dan direct de baan af en speel niet verder. Want bij ‘opdooi’ van de banen worden ze erg zacht en is spelen schadelijk voor de banen. Als iedereen hier rekening mee houdt, kunnen we deze winter lang doorspelen.
NB. Is het ’s nachts 1 of 2 graden boven nul, dan is op ons park al snel vorst op de banen. Dan kan je in de ochtend als het gaat dooien en de banen vochtig worden niet de baan op. 

* Als de netten op een baan naar beneden hangen, dan betekent dat ‘niet spelen’. Kijk dan of een andere baan beschikbaar is. Als er plassen liggen op de banen, ga dan niet zelf met het sleepnet het water verplaatsen. Dat beschadigt de banen.

* Het park is gesloten in de periode van zaterdag 19 december – zondag 3 januari. Vanaf 4 januari tot en met de start van het seizoen zijn de gravelbanen en baan 9 en 10 weer beschikbaar. (baan 9 en 10 voor wintertraining)

* De beschikbaarheid van de banen is te zien in de ClubApp. Indien ze niet bespeelbaar zijn vanwege onderhoud, water of vorst overlast, zullen we dat in de app aangeven. In speciale gevallen zullen we een bericht op de website/in de ClubApp plaatsen. 

* Het clubhuis en de bar zijn dicht. De zijdeuren van het clubhuis zijn wel open zodat leden naar het toilet kunnen. 

Het was een bijzonder jaar, waarin we gelukkig toch veel hebben kunnen tennissen, met prachtige activiteiten op ons park. Blijf bewegen en blijf gezond. 

Fijne feestdagen!

Bestuur TC Bilthoven
Steven, Chris, Marc, Anne, Jolande, Ivo en Ellen

Nieuwscategorieën