Competitie: seniorencompetitie 17+ (voorjaar)

LET OP: inschrijfformulier downloaden helemaal onderaan de pagina.

Beste (aspirant-) competitiespeler,                 

In april 2019 gaat de voorjaarscompetitie weer van start. Op deze pagina geven we naast praktische informatie aan welke veranderingen de KNLTB heeft doorgevoerd en waar je rekening mee moet houden bij het opgeven.

Harmonisatie van competitievormen

De KNLTB heeft de competitievormen van de districts-/regiocompetities geharmoniseerd. Mede als gevolg van het afschaffen van de districtsgrenzen zijn er competitiesoorten samengevoegd, waardoor het aanbod is teruggebracht van ruim 300 soorten naar circa 90 soorten. Hierdoor is er een uniform landelijk aanbod gecreëerd. Op het inschrijfformulier zijn de competitiesoorten opgenomen die TC Bilthoven aanbiedt.

Gevolgen harmonisatie voor de zaterdagcompetitie

Als gevolg van deze herziening komen de ploegrechten van de zaterdagteams die in 2018 hebben meegedaan aan de voorjaarscompetitie te vervallen (de vrijdagavondcompetitie kent geen teamrechten, de ploegrechten voor de landelijke competitie op zondag blijven bestaan). Dit betekent dat er door TC Bilthoven voor de zaterdagteams eenmalig een ploegopgave (op basis van actuele rating van de opgegeven spelers) moet worden gedaan. Dit stelt de KNLTB in staat om een ideale piramide van klassen samen te stellen. Daarna zullen jaarlijks de ploegrechten weer gaan gelden. Schrijf als team zo eerlijk en realistisch mogelijk in, dat maakt het spelen wel zo leuk!   De KNLTB geeft aan dat deze wijzigingen positieve effecten zullen hebben:

  • meer spelers en teams per speelsoort;
  • minder niveauverschil binnen de poules;
  • kortere reisafstanden;
  • meer variantie in tegenstanders.

‘Vrijdagavond drukte’

De afgelopen jaren zijn er steeds meer leden die graag aan de vrijdagavondcompetitie willen meedoen. Dat heeft er al toe geleid dat veel thuisspelende teams in drie speelrondes moeten spelen. Als er nog meer teams dan afgelopen jaar gaan inschrijven, zullen we helaas over moeten gaan tot loting. We maken dan ook nadrukkelijk het voorbehoud dat inschrijving niet garandeert tot deelname. Uiteraard gaan we dan een systeem hanteren waarbij je bijvoorbeeld in de volgende competitieronde een ‘voorkeurspositie’ hebt.   Veel verenigingen kennen alleen een systeem van individueel inschrijven, waarbij de VCL bepaalt in welke team je wordt geplaatst. Hierdoor hebben nieuwe leden of aspirant-competitiespelers meer kans om in een team te worden geplaatst. TC Bilthoven kent echter nog steeds de mogelijkheid om je ook als team in te schrijven. Dit neemt niet weg dat de VCL kan besluiten om leden ‘bij te plaatsen’ in een team, zodat ook nieuwe spelers de mogelijkheid krijgen om aan de competitie deel te nemen. Uiteraard is en blijft het uitgangspunt dat we het iedereen naar de zin willen maken.

Zondagmiddag 8&9 competitie

Deze competitievorm is door de KNLTB in 2018 geïntroduceerd en blijkt een groot succes. Ook bij TC Bilthoven hadden we afgelopen voorjaar twee enthousiaste teams die hier aan mee hebben gedaan. Deze competitievorm is vooral geschikt voor spelers die willen beginnen met competitiespelen en op deze manier een beetje willen ‘inkomen’ in het spelen van wedstrijden. Ook is het een leuke manier om spelers van je eigen niveau te leren kennen en ook uit op andere tennisbanen te spelen. Je speelt op de zondagmiddag vanaf 17.00 uur,  zowel uit als thuis. Een team kan bestaan uit dames, heren of gemengd.  In de praktijk tot nu toe blijken er vooral dames en gemengde teams deel te nemen, vooral heren geef je ook op voor een gemengd team!   Je hoeft je niet als heel team op te geven, wij maken een indeling op basis van inschrijvingen. Wil je meer informatie voordat je je inschrijft? Bel Mirjam Meier, onze 8/9 ambassadeur op 06-5124 8416, of vraag het aan de trainers.

Wedstrijdformulieren

Voor de thuisspelende teams liggen de wedstrijdformulieren bij Ricardo achter de bar. Om het invoeren van de uitslagen te vergemakkelijken is het handig om foto's van alle pasjes op te slaan in jullie team WhatsApp groep.

Financiële bijdrage

Aan het spelen van competitie zijn kosten verbonden. Als vereniging betalen we een bijdrage aan de KNLTB voor deelname en er zijn o.a. kosten voor de aanschaf van ballen. Wanneer we in 2019 de definitieve kosten van de KNLTB weten stellen we definitieve bijdrage vast waarbij we kijken naar het aantal wedstrijden en benodige ballen (dit kan verschillen per competitiesoort). Dit zijn in lijn zijn met 2018 waarbij een team die 6 wedstrijden speelt met 4 blikken ballen is ca 190 euro per team, teams die minder wedstrijden met twee blikken ballen enkele tientjes lager. Dit bedrag wordt bij de aanvoerders automatisch geïncasseerd. Wil je dit binnen je eigen team verrekenen? De ballen zijn jullie eigendom en mag je als team na afloop uiteraard mee naar huis nemen.

Speelschema

Op de website www.mijnknltb.toernooi.nl staan de overzichten, aanvangstijden en de uitslagen van alle gespeelde wedstrijden. Ook vind je hier je actuele rating. De standen en uitslagen kun je vinden door de KNLTB Voorjaarscompetitie te selecteren. Vervolgens voer je jullie afdelingsnummer in. Dit nummer vind je terug in de bijlage met de indeling van de competitieteams vanaf medio maart.  

Uitslagen invoeren

Alleen de aanvoerders zijn gemachtigd (uitslagengedelegeerde) om de uitslagen van thuiswedstrijden in te voeren op www.mijnknltb.toernooi.nl  Wanneer een wedstrijd wordt gestaakt of verzet dan moet je dit ook invoeren met de nieuwe datum.

Inhaaldagen/ regen

Het kan nog weleens gebeuren dat een competitiedag dreigt te verregenen. In overleg met Ricardo besluiten wij of er gespeeld kan worden. Als de buienradar de hele avond regen voorspelt zullen wij op vrijdag namiddag de speelavond afgelasten bij de aanvoerders. Inhalen moet uiterlijk op de eerstvolgende officiële inhaaldag (mag eerder, ook doordeweeks). Doe dit voor thuiswedstrijden in overleg met Ricardo i.v.m. het reserveren van banen en voer deze inhaaldag ook in.

Boetes

Voer je de wedstrijduitslagen te laat in of kom je als team niet opdagen, dan ontvangt TC Bilthoven een boete. Helaas zijn wij genoodzaakt om deze boetes te verhalen op het desbetreffende team. Wel zijn wij zijn van mening dat je dit gemakkelijk kunt voorkomen.

Catering

Het is mogelijk dat teams, naast het bestellen van de gebruikelijke bittergarnituur, zelf wat verse, bederfelijke hapjes zoals rauwkost, mee mogen nemen. Om Ricardo te ontlasten en verkeer achter de bar te voorkomen, graag zelf je plankjes/mesjes/bakjes meenemen. Wij verkeren in de luxepositie dat wij een eigen barbeheerder hebben en dat wij geen bardiensten hoeven te draaien. Dat moet natuurlijk wel betaald worden, de baromzet is daarom cruciaal voor de club. Laten wij daarom afspreken dat wij naast de rauwkost gewoon de bier/wijn/bitterballenchips blijven bestellen zodat de baromzet niet minder wordt!   Mocht je vragen hebben over de nieuwe regels of over andere zaken, neem dan even contact op met één van ons.  

Het inschrijfformulier is op deze pagina te downloaden en kan worden verzonden aan (voor 24 december 2018):

[email protected]

Met sportieve groet, 

Jolande ten Berg                    06 - 30 62 92 56

Marike Kalf                             06 - 48 44 79 98

Saskia Leijten                         06 - 42 72 28 95              

 

 

speeldata-voorjaarscompetitie-2019.pdf inschrijfformulier_voorjaarscompetitie_2019.docx

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 228 2896

Address

Burgemeester van der Borchlaan 11
3722 GZ Bilthoven