Vereniging: winterregeling

Update: 6 januari 2019

Vanaf maandag 7 januari zal de firma JBA beveiliging ons park om 9:00 openen en om 22:30 weer sluiten (door de week, in het weekend sluiting om 18:00). Het clubhuis en de kleedkamers zijn gesloten de komende periode dus het is verstandig zelf wat extra drinken mee te nemen en er met sanitaire stops rekening mee te houden.

De opening van de gravelbanen alsmede beschikbaarheid van verlichting zijn sterk onder voorbehoud is de aankomende periode. Door onder andere onderhoud, staat van de banen en voorbereiding nieuwe seizoen kunnen deze mogelijk niet beschikbaar zijn en dit is niet altijd van tevoren te plannen (we proberen dit uiteraard wel). Reserveren van een smashcourtbaan geeft de meeste zekerheid.

Update: 4 november 2018

Winterregeling november t/m midden maart

In de ALV begin 2018 is besloten de oude winterregeling af te schaffen (zie verder naar onder toelichting waarom afschaffing winterlidmaatschap). 

Vanaf maandag 5 november 2018 gaat de winterregeling in. Dit wil zeggen: 

1. Banen vanaf 7 dagen van tevoren via de website "mijn club" of de KNLTB ClubApp af te hangen zijn. De banen die voor training in gebruik zijn zullen niet verschijnen als keuzemogelijkheid.

We gebruiken een systeem van de KNLTB (KNLTB.CLUB) wat inmiddels bij vele verenigingen draait. Met het afhangen merken wij dat dit goed gaat via de App. De functionaliteit via de website geeft soms nog problemen en kan in het proces van afhangen de melding geven "deze site is nog niet operationeel" en dan kan je niet verder met afhangen. We hebben hier melding van gemaakt. Wij adviseren daarom de KNLTB ClubApp te installeren, dat lijkt reeds stabiel te werken.

Klik hier voor informatie over aanmelden bij Mijn Club en de ClubApp

Klik hier voor instructie afhangen met de ClubApp

Opmerking: wij realiseren ons dat gebruik van de website en/off App om te reserveren nieuw is en enige gewenning zal vragen. Ook is het systeem nieuw dus mogelijk zullen er in het begin nog wat "kinderziektes" uit gehaald moeten worden. Indien dit het geval is proberen we dat zo snel mogelijk met de leverancier van het systeem op te lossen. Van een groepje hoeft maar 1 spelers te kunnen afhangen dus mocht het niet lukken kan het altijd via een speelgenootje worden gedaan.

2. De gravelbanen blijven open zolang het weer dat toelaat. Het is mogelijk dat banen ondanks dat ze geboekt zijn door het weer of onderhoud onbespeelbaar zijn. Dit blijft altijd een risico en kunnen we niet via de app/website per dag communiceren. Dit is het risico van de leden en kan af en toe helaas gebeuren. 

3. De speeltijden zijn identiek aan de zomer: 2-3 spelers 45 minuten en 4 spelers 60 minuten. 

4. Om iedereen gelegenheid te geven om te spelen kan een lid maximaal 3 keer per week een baan reserveren. Maximaal aantal boekingen per dag is 1.

5. Na het reserveren krijg je een melding dat je nog moet bevestigen bij het afhangbord op de vereniging. Dit is niet nodig maar deze melding kunnen we vooralsnog niet uitzetten.

6. Het aanblijven van verlichting wordt per periode bekeken maar t/m begin december zal dit zijn op de banen 3,4,5,6,9 en 10 op maandag t/m vrijdag t/m 22:15 uur (gelijk met de laatste trainingen). In het weekend is er geen verlichting. Beschikbaarheid banen onder het voorbehoud zoals gemaakt onder punt 2.

7. Het reguliere clubhuis/afhangbord zijn afgesloten. De kleedkamers zijn beschikbaar via de deuren aan beide zijkanten. 

8. De banen die in gebruik zijn voor trainingen zijn zo goed mogelijk opgenomen in het afhangbord en de banen niet vrij om af te hangen.

------------------------------------------------------------------------

Waarom afschaffing winterlidmaatschap

In het verleden heeft TC Bilthoven een apart winterlidmaatschap gehad. Je kon dan voor 105 euro een baanuur huren op de smashcourt banen waarbij leden met bestaande rechten weer eerste recht hadden.  

In de ALV begin 2018 is besloten deze regeling af te schaffen met twee hoofdredenen: 

1. Aparte verhuur van banen in de winter gaat steeds minder goed samen met de seizoenverlenging waarbij zowel trainingen als competitie langer doorlopen en eerder starten. Het is steeds langer mogelijk op gravel te spelen en eigenlijk is er alleen nog van midden december t/m eind februari sprake van een echter winterpauze.  

2. Er was een beperkte groep huurders die reeds vele jaren een baan hadden op een vast/populair tijdstip waardoor nieuwe leden eigenlijk nooit kans hadden om er tussen te komen. Dit werd steeds minder als "fair" gezien. 

Financieel gezien kwamen er voor de vereniging uiteraard wel inkomsten uit de winterregeling die wegvallen. Het gaat om ongeveer ongeveer 8 euro per lid (wat voor senioren een beperkte 3,5% contributie verhoging zou betekenen) en dit zal bij de afweging contributie 2019 worden meegenomen. Daardoor is wel langer spelen mogelijk zonder extra kosten voor baanhuur in de winter.  

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 228 2896

Address

Burgemeester van der Borchlaan 11
3722 GZ Bilthoven