Interne laddercompetitie

Wil jij gematched worden met andere leden van TC Bilthoven, doe dan mee met de ladder (september-november 2024)! 

Vind jij het leuk om andere clubleden te ontmoeten, vriendschappelijke wedstrijden te spelen en zo het tennissen nóg leuker te maken? Geef je dan op voor de interne enkel en/of (gemengd) dubbel ladder! De MATCH-LADDER is een gratis interne competitie voor 18+ waar plezier en gemak voorop staan. Je krijgt de kans om tegen andere TCB-leden van jouw niveau te spelen. Iedereen kan meedoen, ongeacht je speelsterkte en om het gemak te vergroten zijn de speeldata flexibel. Je speelt wanneer het jou uitkomt! Genoeg redenen om je op te geven!

Hoe werkt het?
De ladder start op 2 september en loopt tot 11 november 2024. Inschrijven is op elk moment mogelijk (dus ook na 2 september). Na je inschrijving word je ingedeeld in de eerst volgende ronde. 

De ladder bestaat uit 5 rondes van 2 weken en duurt hiermee in totaal 10 weken. Elke 2 weken start een nieuwe ronde, waarin je automatisch gekoppeld wordt aan een tegenstander van jouw niveau. Je kan makkelijk rondes overslaan of je uitschrijven als je niet meer mee wilt spelen.

De startdata van de speelrondes zijn: 2, 16 en 30 september, en 14 en 28 oktober. Als het je niet gelukt is om voor 2 september om 24:00u in te schrijven, is je volgende kans dus op 16 sept. voor 24:00u, enz.

Je kan zelf kiezen in welke groep(en) je mee doet: enkel (dames of heren) of (mixed)dubbel. Heren-, dames- en mixeddubbels zitten door elkaar in 1 poule. Je speelt minimaal 1, maximaal 2 wedstrijden in een ronde van 2 weken, je geeft hier zelf de voorkeur voor op. Een wedstrijd duurt 1 uur. 

En ben je competitief ingesteld? Weet dat je wisselt van plek op de ladder als je wint van iemand die hoger staat. 

Je krijgt elke ronde een tegenstander(s) aangewezen in de Match-app. Communiceer zo snel mogelijk via de app over een datum waarop jullie kunnen spelen en boek daarna snel een baan. Dan heb je het meeste kans dat het lukt lekker te kunnen spelen.

Hoe geef ik mij op?
● Download de KNLTB-Match-app (iOS of Android). 
● Volg dan de gevraagde stappen.
● Ga naar Flexcompetities. 
● Zoek en geef je op voor 1 of meerdere ladder(s):

o    TC BILTHOVEN - Enkel spel (dames)
o    TC BILTHOVEN - Enkel spel (heren)
o    TC BILTHOVEN - Dubbel spel (dames en heren gemixt)

● Voor dubbel moeten beide spelers de app downloaden. Eén speler geeft daarna het team op.

Hoe werkt het verder?
● Na het opgeven ontvang je automatisch de uitnodigingen (notificaties) in de Match-app en via je persoonlijke mail. Je stemt af met elkaar via de tab: Inbox.
●  Je boekt zelf een baan via de KNLTB-club app.
●  Probeer een week voor je wedstrijd een baan te reserveren, want ze zijn al snel vol.
●  Bepaal samen welke wedstrijdvorm je speelt. Je kan voor 2 gewonnen sets (evt. met super tiebreak) kiezen maar je kan de games ook doortellen van 1 tot 100. Dan is het na een uur b.v. 6-4, 4-4 of bij doortellen b.v. 14-21. Een gelijke eindstand is hierbij mogelijk.
● Direct na de wedstrijd voert één speler de score in op de Match-app.
● Kan je tegenstander onverwacht niet spelen vanwege een blessure? Spreek dan samen af welke eindstand jullie in de app invoeren. Een gelijkspel (1-1) is een logische keuze, zodat niemand een plaats op de ladder verliest. Als jullie een wedstrijd hebben gepland en de tegenstander komt niet opdagen, reageert niet meer op berichten, of zegt op het laatste moment af zonder mogelijkheid om een nieuwe wedstrijd in te plannen, kies dan voor een 'walk-over'. In dit geval wisselen de spelers van positie als de nalatende speler hoger op de ladder staat. Dit telt als een overwinning voor de speler die wel kon spelen.
● Je ontvangt standaard e-mails van de Match-app voor onder andere chatberichten, geplande wedstrijden en herinneringen. Ontvang je deze e-mails niet? Dan heb je je waarschijnlijk ooit uitgeschreven. In dat geval kun je contact opnemen met [email protected]. Wil je geen e-mails meer ontvangen en gebruik je liever alleen de notificaties binnen de app op je telefoon? Klik dan op "unsubscribe" onderaan een automatische e-mail van KNLTB Match om je af te melden voor verdere e-mails.

Aanpassen huidige niveau?
● Ben je een echte beginner en wil je graag bij de start onderin de ladder geplaatst worden, geef dat dan door via: [email protected] (svp vermelden dat het om de laddercompetitie gaat). Hierdoor kom je niet tegen te sterke tegenstanders.
● Heb je jarenlang niet getennist en twijfel je daarom of de bond je wel op het goede niveau heeft ingedeeld? Stem dit dan af met de tennisbond via: [email protected]

NB. Als de 2-wekelijkse cyclus van de ladder van start is gegaan, kan dit niet meer worden aangepast, dus doe dit ruim vooraf! 

Wist je dat?
● De punten niet mee tellen met de KNLTB-ranking.
● Als het je/jullie niet gelukt is de wedstrijd binnen 2 weken na de uitnodiging te spelen, je de stand niet meer kan opvoeren in de app. Spelen is dan voor de lol.
● Als het je 3x niet lukt om in de totale periode van 10 weken te spelen, je deelname helaas vervalt.
● De button ‘Vriendschappelijke wedstrijd’ in de Match-app los staat van de ladder. Het is een manier om makkelijker met andere clubspelers in contact te komen.
●  Spelers die doorspelen na het vorige seizoen op basis van hun laatste positie van dat seizoen in het huidige seizoen starten.
● Je in de Match-app ziet welke andere tennisclubs ook een ladder organiseren. Je kan je via deze app niet aanmelden bij een andere club. 

Vragen?
● Voor (technische) vragen (zoals inloggen, wachtwoorden, app-storingen) kan je altijd terecht bij het Match-team van de tennisbond: [email protected].
● Voor overige vragen mail je de laddercommissie van de club: [email protected].

Veel plezier!                       

Eline Beekhuis & Lidwien Prinssen
Laddercommissie