Interne competitie in ladder of poule: start 1 juni

Helaas wordt de voorjaarscompetitie verplaatst naar het najaar. Om toch een beetje in het wedstrijdritme te blijven, starten we een interne (vriendschappelijke) competitie per 1 juni. Speel tegen anderen van jouw niveau. Een laagdrempelige manier om wedstrijden te spelen tegen oude bekenden of nieuwe gezichten.

Wat houdt de interne competitie in?

Deze competitie is vriendschappelijk, dus de wedstrijden tellen niet mee voor de actuele rating (DSS). Spelers en dubbelteams worden automatisch ingedeeld in een poule of ladder met tegenstanders van eigen niveau. Je geeft zelf je speelsterkte aan. Je kunt deelnemen aan de volgende onderdelen:

  • HE ladder
  • DE ladder
  • Dubbel poule (heren, dames en gemengd door elkaar)
  • Jeugd ladder enkel (12 t/m 17 jaar: jongens en meisjes door elkaar)
  • Jeugd ladder dubbel (12 t/m 17: jongens en meisjes door elkaar)

Hoe kun je deelnemen?

Je downloadt de KNLTB Match-app (te downloaden via google play en via de app store) en maakt daar een profiel aan.  Daarna selecteer je ‘club competitie’ (multi-club competitie doen we vooralsnog niet aan mee). Na inschrijving word je ingedeeld op speelsterkte.  

Hoe wordt er gespeeld?

Als je in pouleverband speelt, speel je 1 wedstrijd tegen elke tegenstander in je poule in een ronde van 8 weken. Speel je in een ladder, dan start elke 2 weken een ronde waarbij je wordt ingedeeld op basis van jouw ranking en resultaten.

Een wedstrijd duurt een uur waarbij de games worden doorgeteld. Je reserveert zelf een baan. Spelers krijgen een datum voorgesteld door de app maar kunnen onderling zelf de datum aanpassen via de chat-functie in de app. Je voert zelf de resultaten in de app in.

Aan- en afmelden  

Je kunt je tot 1 juni 2021 inschrijven voor de competitieronde die start op 1 juni via de KNLTB Match-app.

  • Voor de laddercompetitie kun je je ook na 1 juni nog aanmelden. Elke 2 weken kun je als ladderdeelnemer in- en uitstromen. 
  • De poulecompetitie werkt met een wachtlijst. Spelers die zich na 1 juni inschrijven, krijgen automatisch bericht als de volgende ronde van 8 weken van start gaat.

Heb je nog vragen, stel ze dan via de mail: [email protected]