Interne laddercompetitie

Op 19 september start de interne ladder op TC Bilthoven weer! Wil je ook spelen tegen andere tennisspelers van jouw niveau? Ervaring opdoen in wedstrijden spelen? En meer mensen leren kennen op de club? Dan is de ladder wat voor jou. Het is zeer laagdrempelig, elke twee weken kan je beslissen of je 0, 1 of 2 partijen wil spelen.

Wat houdt de ladder in?
Deze competitie is vriendschappelijk, dus de wedstrijden tellen niet mee voor de actuele rating (DSS). Spelers en dubbelteams worden automatisch ingedeeld in een ladder met tegenstanders van eigen niveau. Je geeft zelf je speelsterkte aan. Je kunt deelnemen aan de volgende onderdelen:

  • HE ladder
  • DE ladder
  • HD / DD / GD ladder
  • Jeugd  ladder onder 13 jaar
  • Jeugd  ladder boven 13 jaar

De dubbel ladder is samengevoegd, de huidige deelnemers geven aan dat dit leuke partijen oplevert!

Hoe kun je deelnemen?
Je downloadt de KNLTB Match-app (te downloaden via google play en via de app store) en maakt daar een profiel aan.  Daarna selecteer je ‘club competitie’ en zoek je op TC Bilthoven. (multi-club competitie doen we vooralsnog niet aan mee). Na inschrijving word je ingedeeld op speelsterkte.  

Hoe wordt er gespeeld?
In de ladder start elke 2 weken een ronde waarbij je wordt ingedeeld op basis van jouw ranking en resultaten.

  • Een wedstrijd duurt een uur waarbij de games worden doorgeteld.
  • Je reserveert zelf een baan. Spelers krijgen een datum voorgesteld door de app maar kunnen onderling zelf de datum aanpassen via de chat-functie in de app.
  • Je voert zelf de resultaten in de app in.

Aan- en afmelden  
Je kunt je tot en met 18 september inschrijven voor de competitieronde die start op 19 september via de KNLTB Match-app. Wil je later instromen? Geen probleem, want elke 2 weken kun je als ladderdeelnemer in- en uitstromen. Wil je (tijdelijk) niet meer mee doen, meld je dan af in de app of zet het aantal wedstrijden op 0.

Vragen  
Heb je nog vragen, stel ze dan via de mail: [email protected]

Groet,
Blandine Fokker en Miriam Broekman