Interne laddercompetitie

Wil jij gematched worden met andere leden van TC Bilthoven, doe dan mee met de ladder (sept-nov 2023)! 

Vind jij het leuk om andere clubleden te ontmoeten, vriendschappelijke wedstrijden te spelen en zo het tennissen nóg leuker te maken? Geef je dan op voor de interne enkel en/of (gemengd) dubbel ladder! De MATCH-LADDER is een gratis interne competitie voor 18+ waar plezier en gemak voorop staan. Je krijgt de kans om tegen andere leden van jouw niveau te spelen. Iedereen kan meedoen, ongeacht je speelsterkte en om het gemak te vergroten zijn de speeldata flexibel. Je speelt wanneer het jou uitkomt! Genoeg redenen om je op te geven!

Hoe werkt het?
De ladder start op 4 september en loopt tot 13 november 2023. Inschrijven is op elk moment mogelijk (dus ook na 4 sept.). Na je inschrijving word je ingedeeld in de eerst volgende ronde. 

De ladder bestaat uit 5 rondes van 2 weken en duurt hiermee in totaal 12 weken. Elke 2 weken start een nieuwe ronde, waarin je automatisch gekoppeld wordt aan een tegenstander van jouw niveau. Je kan makkelijk rondes overslaan of je uitschrijven als je niet meer mee wilt spelen.

Je kan zelf kiezen in welke groep(en) je mee doet: Enkel dames, enkel mannen of dubbel gemixt. Je speelt minimaal 1, maximaal 2 wedstrijden in een ronde van 2 weken, je geeft hier zelf de voorkeur voor op. Een wedstrijd duurt 1 uur. 

En ben je competitief ingesteld? Weet dat je wisselt van plek op de ladder als je wint van iemand die hoger staat. 

Hoe geef ik mij op?
● Download de KNLTB-Match-app (iOS of Android). 
● Ben je nog niet geregistreerd, volg dan de gevraagde stappen.
● Ga naar Flexcompetities. 
● Zoek en geef je op voor 1 of meerdere ladder(s):

o    TC BILTHOVEN - Enkel spel (dames)
o    TC BILTHOVEN - Enkel spel (heren)
o    TC BILTHOVEN - Dubbel spel (dames en heren gemixt)

● Voor dubbel moeten beide spelers de app downloaden. Eén speler geeft daarna het team op.

Hoe werkt het verder?
● Na het opgeven ontvang je automatisch de uitnodigingen (notificaties) in de Match-app en via je persoonlijke mail. Je stemt af met elkaar via de tab: Inbox.
●  Je boekt zelf een baan via de KNLTB-club app.
●  Probeer een week voor je wedstrijd een baan te reserveren, want ze zijn al snel vol.
●  Bepaal samen welke wedstrijdvorm je speelt. Je kan voor 2 gewonnen sets (evt. met super tiebreak) kiezen maar je kan de games ook doortellen van 1 tot 100. Dan is het na een uur b.v. 6-4, 4-4 of bij doortellen b.v. 14-21. Een gelijke eindstand is hierbij mogelijk.
● Direct na de wedstrijd voert één speler de score in op de Match-app. 

Wist je dat?
● Er binnen de niveau 9 groep grote verschillen in tenniservaring en -sterkte zijn. Als je beginner bent (= minder dan 1 jaar ervaring), meld dit dan aan de laddercommissie van TC Bilthoven ([email protected]) dan zetten wij je bij aanmelding onderin de ladder, om te voorkomen dat je tegen meer ervaren 9-ens moet spelen.
● Als je volgens de officiële KNLTB ranking b.v. een niveau 8 bent maar je spel even goed is als niveau 7, kan je je in de Match-app registreren als een 7, zodat je gematched wordt met gelijkwaardige spelers.  
● De punten niet mee tellen met de KNLTB-ranking.
● Als het je/jullie niet gelukt is de wedstrijd binnen 2 weken na de uitnodiging te spelen, je de stand niet meer kan opvoeren in de app. Spelen is dan voor de lol.
● Als het je 3x niet lukt om in de totale periode van 12 weken te spelen, je deelname helaas vervalt.
● De button ‘Vriendschappelijke wedstrijd’ in de Match-app los staat van de ladder. Het is een manier om makkelijker met andere clubspelers in contact te komen.
●  Spelers die doorspelen na het vorige seizoen op basis van hun laatste positie van het vorige seizoen in het huidige seizoen starten.
● Je in de Match-app ziet welke andere tennisclubs ook een ladder organiseren. Je kan je via deze app niet aanmelden bij een andere club. 

Vragen?
● Voor (technische) vragen (zoals inloggen, wachtwoorden, app-storingen) kan je altijd terecht bij het Match-team van de tennisbond: [email protected].
● Voor overige vragen mail je de laddercommissie van de club: [email protected].

Veel plezier!                       

Eline Beekhuis & Lidwien Prinssen
Laddercommissie