Seniorencompetitie

Competitie spelen gaat om het teamgevoel en de saamhorigheid. Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport. Er is een competitie voor iedereen, op alle niveaus hebben we een passend aanbod.

Welke competitie past bij mij?
TC Bilthoven doet mee aan de KNLTB competitie op vrijdag, zaterdag en zondag. Bij voldoende belangstelling kunnen wij ook teams inschrijven voor donderdagochtend. Kies bij je inschrijving het niveau en karakter van de competitie dat bij jou past. Of geef je op als invaller.

Speeldag Aanvang Soort Karakter Speelsterkte
Donderdagochtend 10.00 uur Damesdubbel Recreatief/ beginners Voorkeur 6, 7, 8 en 9
Vrijdagavond 19.00 uur Gemengd dubbel
Herendubbel
Damesdubbel
Recreatief/ beginners Voorkeur 7, 8 en 9
Vrijdagavond 19.00 uur Gemengd
Herendubbel 
Damesdubbel
Beginners 8 & 9
Zaterdag hele dag Gemengd
Heren
Dames
Herendubbel
Damesdubbel
Prestatief/ recreatief Voorkeur 7 en sterker
Zondag hele dag Gemengd
Heren
Dames
Herendubbel
Damesdubbel
Prestatief/ recreatief Voorkeur 7 en sterker
Zondagmiddag 17.00 uur Gemengd
Herendubbel 
Damesdubbel
Beginners 8 & 9

 

Vrijdagavond & zondagmiddag 8&9 competitie
Door de KNLTB in 2018 geïntroduceerd en een groot succes. Ook bij TC Bilthoven hebben vorig jaar twee enthousiaste teams mee gedaan. Deze competitievorm is vooral geschikt voor spelers die beginnen met competitiespelen en op deze manier willen ‘inkomen’ in het spelen van wedstrijden. Ook is het een leuke manier om spelers van je eigen niveau te leren kennen en op andere tennisbanen te spelen. Je speelt op vrijdagavond vanaf 19.00 uur of zondagmiddag vanaf 17.00 uur, zowel uit als thuis. Een team kan bestaan uit dames, heren of gemengd en speelt 2 dubbels.

Lees hier meer over de 8&9 competitie.

Hoe verloopt de indeling van de competitie?
Het kan voorkomen dat er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare competitieplaatsen. Vooral de vrijdagavond is een populaire speeldag. Bij het indelen willen we ook leden die nog nooit competitie gespeeld hebben en/of nieuwe leden een kans geven om deel te nemen. 

Het kan dus zijn dat bij te veel inschrijvingen een speler of team niet ingedeeld kan worden. Soms is een loting nodig. Indeling en loting vinden plaats onder toezicht van een bestuurslid en een competitieleider van TC Bilthoven. Ben je uitgeloot? Dan krijg je sowieso een plek in het najaar.

Heb je vragen? Neem dan contact op met de competitieleiders via [email protected]