Seniorencompetitie (voorjaar 2023)

De inschrijving is gesloten (woensdagavond 7 december 2022). Nieuwe inschrijvingen kunnen niet meer worden meegenomen

Je kunt je inschrijven als team of individu. We proberen dan een team van jouw speelsterkte te vinden. Wil je weten welke competitievormen er zijn en welke bij jou past? Lees dan hier meer over competitievorm en speelsterkte.

Schrijf je als aanvoerder jullie hele team in? Vul dan de gevraagde gegevens van alle spelers in. En uiteraard zorg je ervoor dat alle teamleden op de hoogte zijn van de inschrijving. Houd er rekening mee dat er altijd spelers bij geplaatst kunnen worden. De competitiecommissie wil iedereen een gelijke kans bieden.

Nieuwe competitievormen dit voorjaar

  • Dinsdag- en woensdagochtend DD
  • Donderdagochtend HD 50+ (DD op donderdag blijft ook)
  • Vrijdagochtend HD en GD, beiden 50+
  • Zaterdag overdag dames 17+ met 2DE en 3DD (4DD of 4DE/2DD blijven ook)
  • Zaterdagavond GD, HD en DD, allen 25+

Vrijdagavondcompetitie: om de week en 5 speeldagen
Net als afgelopen jaar wordt op vrijdagavond om de week gespeeld.

  • De vrijdagavondcompetitie kent 5 speeldagen en duurt in totaal 10 weken (exclusief inhaaldagen).
  • De ene week spelen de GD en 8&9 teams (start een week eerder op 31 maart) en de andere week de DD en HD teams (start tegelijk met de reguliere competitie op 7 april).
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set.

Speeldata

Hoe verloopt de indeling van de competitie?
Het kan voorkomen dat er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare competitieplaatsen. Vooral de vrijdagavond is een populaire speeldag. Bij het indelen willen we ook leden die nog nooit competitie gespeeld hebben en/of nieuwe leden een kans geven om deel te nemen. 

Het kan dus zijn dat bij te veel inschrijvingen een speler of team niet ingedeeld kan worden. Soms is een loting nodig. Indeling en loting vinden plaats onder toezicht van een bestuurslid en een competitieleider van TC Bilthoven. Ben je uitgeloot? Dan krijg je sowieso een plek in het najaar.

Half januari laten we aan de aanvoerders weten welke teams we bij de bond hebben opgegeven. Bekijk hier de definitieve indeling en de invallerslijst (nadat je bent ingelogd).

Competitiebijdrage
De kosten voor deelname aan de voorjaarscompetitie betreffen het inschrijfgeld bij de KNLTB en de aanschaf van ballen. Dit bedrag wordt bij de aanvoerders automatisch geïncasseerd naar rato van het aantal speeldagen en aantal wedstrijden per speeldag. De ballen zijn jullie eigendom en mag je als team na afloop uiteraard mee naar huis nemen.

Meer informatie
Op de KNLTB website vind je meer informatie over de competities. Ook kun je hier tijdens de competitie terecht voor uitslagen en veelgestelde vragen.

Uiteraard organiseren we voor de aanvoerders en andere geïnteresseerden ook een informatieavond voordat de competitie begint.

Voor overige vragen neem je via mail contact op met de competitieleiders van de voorjaarscompetitie via [email protected]

Met sportieve groet, 

Jolande ten Berg                  
Anne Marie Jonker
Sandra Verdegaal