Seniorencompetitie (voorjaar 2024)

Let op: de inschrijving is gesloten op woensdagavond 6 december 2023

Je kunt je inschrijven als team of individu. We proberen dan een team van jouw speelsterkte te vinden. Wil je weten welke competitievormen er zijn en welke bij jou past? Lees dan hier meer over competitievorm en speelsterkte.

Schrijf je als aanvoerder jullie hele team in? Vul dan de gevraagde gegevens van alle spelers in. En uiteraard zorg je ervoor dat alle teamleden op de hoogte zijn van de inschrijving. Houd er rekening mee dat er altijd spelers bij geplaatst kunnen worden. De competitiecommissie wil iedereen een gelijke kans bieden.

Vrijdagavondcompetitie
De vrijdagavondcompetitie kent weer 5 speeldagen en duurt in totaal 10 weken (exclusief inhaaldagen). De ene week spelen de GD en 8&9 teams en de andere week de DD en HD teams. De avond waarop de HD en DD teams spelen is altijd overbelast. We willen jullie dan ook vragen open te staan voor alternatieven zoals bijvoorbeeld de zaterdagavond of zondag of de GD competitie op vrijdag. Bij overinschrijving kunnen we teams uitloten of besluiten dat er banen gedeeld moeten worden. 

Speeldata

Hoe verloopt de indeling van de competitie?
Het kan voorkomen dat er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare competitieplaatsen. Vooral de vrijdagavond is een populaire speeldag. Bij het indelen willen we ook leden die nog nooit competitie gespeeld hebben en/of nieuwe leden een kans geven om deel te nemen. 

Het kan dus zijn dat bij te veel inschrijvingen een speler of team niet ingedeeld kan worden. Soms is een loting nodig. Indeling en loting vinden plaats onder toezicht van een bestuurslid en een competitieleider van TC Bilthoven. Ben je uitgeloot? Dan krijg je sowieso een plek in het najaar.

Half januari laten we aan de aanvoerders weten welke teams we bij de bond hebben opgegeven. 

Competitiebijdrage
De kosten voor deelname aan de voorjaarscompetitie betreffen het inschrijfgeld bij de KNLTB en de aanschaf van ballen. Dit bedrag wordt bij de aanvoerders automatisch geïncasseerd naar rato van het aantal speeldagen en aantal wedstrijden per speeldag. De ballen zijn jullie eigendom en mag je als team na afloop uiteraard mee naar huis nemen.

Meer informatie
Op de KNLTB website vind je meer informatie over de competities. Ook kun je hier tijdens de competitie terecht voor uitslagen en veelgestelde vragen.

Uiteraard organiseren we voor de aanvoerders en andere geïnteresseerden ook een informatieavond voordat de competitie begint.

Voor overige vragen neem je via mail contact op met de competitieleiders van de voorjaarscompetitie via [email protected]

Met sportieve groet, 

Jolande ten Berg                  
Anne Marie Jonker
Sandra Verdegaal