Seniorencompetitie (voorjaar 2022)

Informatieavond voorjaarscompetitie 25 maart a.s.

Op vrijdag 25 maart is er een informatieavond om 20.00 uur in het clubhuis voor alle competitiedeelnemers en overige belangstellenden. Hier gaan we in op de praktische zaken van de competitie, zoals een uitleg van de KNLTB-clubapp, de ledenlijst, het invoeren van de opstelling, de uitslagen en de contactgegevens van de tegenstanders.   

De indeling van de teams en de baanschema's vind je hier (na inloggen): https://www.tcbilthoven.nl/baanschemaenindeling 

Vrijdagavondcompetitie: om de week en 5 speeldagen
De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken zal vanaf 2022 de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' worden gespeeld.

  • De vrijdagavondcompetitie kent 5 speeldagen en duurt in totaal 10 weken (exclusief inhaaldagen).
  • Deze teams spelen dus om de week competitie.
  • De gemengde teams en 8&9 teams op vrijdagavond starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april. De heren- en damesteams op vrijdagavond starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april. 
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set.

Nieuw: 8&9 competitie ook op vrijdagavond
De 8&9 beginnerscompetitie is een groot succes op de zondag en wordt nu ook aangeboden op vrijdagavond. Per team speel je 2 wedstrijden, in willekeurige samenstelling. 

Lees hier alles over de 8&9 competitie

Speeldata

Hoe verloopt de indeling van de competitie?
Het kan voorkomen dat er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare competitieplaatsen. Vooral de vrijdagavond is een populaire speeldag. Bij het indelen willen we ook leden die nog nooit competitie gespeeld hebben en/of nieuwe leden een kans geven om deel te nemen. 

Het kan dus zijn dat bij te veel inschrijvingen een speler of team niet ingedeeld kan worden. Soms is een loting nodig. Indeling en loting vinden plaats onder toezicht van een bestuurslid en een competitieleider van TC Bilthoven. Ben je uitgeloot? Dan krijg je sowieso een plek in het najaar.

Competitiebijdrage
De kosten voor deelname aan de voorjaarscompetitie bedragen €137,50 per dubbelteam bij 4/5 wedstrijden en € 190,00 per dubbelteam bij 6/8 wedstrijden. Dit betreft het inschrijfgeld bij de KNLTB en de aanschaf van ballen. Dit bedrag wordt bij de aanvoerders automatisch geïncasseerd. Wil je dit binnen je eigen team verrekenen? De ballen zijn jullie eigendom en mag je als team na afloop uiteraard mee naar huis nemen.

Meer informatie
Op de KNLTB website vind je meer informatie over de competities. Ook kun je hier tijdens de competitie terecht voor uitslagen en veelgestelde vragen.

Voor overige vragen neem je via mail contact op met de competitieleiders van de voorjaarscompetitie via [email protected]

Met sportieve groet, 

Jolande ten Berg                  
Anne Marie Jonker
Sandra Verdegaal