Vereniging: welkom op de club

Welkom bij TC Bilthoven! Leuk dat je bij ons komt tennissen. Op deze pagina vind je praktische informatie die je wil weten voordat je je eerste bal op onze mooie park slaat. 

Over ons

TC Bilthoven werd opgericht op 1 maart 1934 en is uniek gelegen in het bos. De vereniging heeft 8 gravel- en 2 smashcourtbanen, die allen van licht zijn voorzien. De vereniging telt ruim 950 leden, waarvan zo'n 225 jeugdleden. Een club kan niet zonder vrijwilligers: het bestuur en de commissies. Met elkaar zetten we ons in om van TC Bilthoven 'de mooiste club van Nederland' te maken, waar iedereen met plezier kan tennissen. 

Het hele jaar door zijn er evenementen en er kan ook meegedaan worden aan competitie. Sinds het tennisseizoen 2022 verzorgt House of Tennis de trainingen en tennislessen van TC Bilthoven op alle niveau's. 

Tennispark en clubhuis

Ons tennispark is open van 9.00 uur tot 22.00 uur (zaterdag en zondag tot 18.00 uur)

Johan en Nataliia van Dijk zijn de pachters van de horeca op onze club. Het clubhuis en terras zijn vanaf 26 maart weer open. Johan en Nataliia wonen met hun dochter in de beheerderswoning en nemen ook parkbeheertaken zoals openen en sluiten, basis onderhoud, verlichting en afhangbord op zich. Je kan ze bereiken via [email protected].  

KNLTB ClubApp

TC Bilthoven heeft het communicatieplatform KNLTB.Club in gebruik. Hierbij hoort een App en ook "Mijn club" functionaliteit. Hiermee kan je bijvoorbeeld een baan afhangen, je eigen gegevens up to date houden maar ook nieuws volgen via de KNLTB ClubApp, de competite en toernooi indeling en resultaten zien en tennismaatjes vinden.

Lees meer over KNLTB ClubApp

Hoe werkt online een baan reserveren

Training

Beginnen met tennis of nog beter worden? Sinds het tennisseizoen 2022 verzorgt House of Tennis de trainingen op alle niveau's.  House of Tennis is een eersteklas tennisschool die vooroploopt in de ontwikkelingen. 

Trainingen worden zowel in de zomer als de winter gegeven. Lees hier hoe je je kan opgeven voor trainingen via de website van House of Tennis. Ben je nieuw lid van TC Bilthoven en was de inschrijving al gesloten? Neem dan contact op met Bart Matthee van House of Tennis ([email protected])

Lees meer over onze trainers

Competitie 

De vereniging heeft altijd tennis op niveau (competitie en toernooien) gecombineerd met recreatief tennis voor de gehele familie.

Ontdek meer over de seniorencompetitie

Ontdek meer over de jeugdcompetitie

Activiteiten

Het hele jaar door zijn er leuke evenementen voor jeugd en senioren. Zoals clubkampioenschappen, familietoernooi, ladies & mens night, clubladder en dubbelen op donderdag. Ook hebben we al diverse keren het Open Bilthoven georganiseerd. Houd onze nieuwsberichten en Facebook pagina in de gaten voor meer activiteiten.

Klaar om te tennissen?

Je kan direct zelf een baan reserveren. Veel tennisplezier!