Vereniging: over ons

 

Introductie vereniging TC Bilthoven


TC Bilthoven is uniek gelegen in het bos aan de rand van de Utrechtse heuvelrug op 8 km afstand van Utrecht. De vereniging heeft 8 gravel- en 2 topclaybanen, die allen van LED-licht zijn voorzien. De vereniging telt ongeveer 1000 leden, waarvan zo'n 250 jeugdleden.

Het bijzondere karakter en de uitstraling van het park maken TC Bilthoven aantrekkelijk voor zowel de wedstrijd- als de recreatie-tennisser. De kern bestaat uit vele families met veel jeugdleden. Het hele jaar door zijn er evenementen en er kan ook meegedaan worden aan competitie. We hebben een vaste trainerskern van 4 trainers en verzorgen tennislessen op alle niveau''s.

Traditie en vooruitgang zijn kenmerkend voor de TC Bilthoven.

Historie

TC Bilthoven is een vereniging met een lange historie. De vereniging werd opgericht op 1 maart 1934. In 2019 vierde de vereniging zijn 85-jarig lustrum. 

De vereniging heeft altijd tennis op niveau (competitie en toernooien) gecombineerd met recreatief tennis voor de gehele familie. Sommige van onze huidige leden zijn reeds meer dan 60 jaar lid van onze prachtige vereniging en hebben ook het vijftig jaar jubileum in 1984 meegemaakt. Onderstaande sfeerimpressie geeft een leuk historisch beeld van de vereniging.