Corona update: toeschouwers niet toegestaan vanaf 14 november

16 november 2021


Het aantal coronabesmettingen stijgt de afgelopen weken snel en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom extra coronamaatregelen afgekondigd om het aantal contacten tussen mensen te beperken.

Tennissen binnen en buiten kan gewoon, binnen moet je wel een coronatoegangsbewijs (CTB) laten zien. Wedstrijden mogen ook doorgaan, maar dan zonder publiek op de tribunes of langs de baan. Het is helaas ook niet toegestaan om te blijven kijken bij trainingen. Dit geldt vanaf zondag 14 november. 

De gedeeltelijke lockdown duurt tot zaterdag 4 december. De overheid kijkt op vrijdag 3 december hoe de situatie dan is en welke maatregelen nog nodig zijn. Lees hier het uitgebreide bericht van de rijksoverheid.

Vanaf 15 november is het clubhuis gesloten. Het toilet in de herenkleedkamer is voor noodgevallen toegankelijk vanaf de zij-ingang. 

De maatregelen voor tennis in het kort:

  • Sporten blijft mogelijk, zowel buiten als binnen.
  • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, wel buiten de baan of op het park. Geef elkaar de ruimte.
  • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
  • Een CTB is wel nodig voor alle activiteiten op binnensportlocaties voor sporters van 18 jaar en ouder. Dit betekent dus dat elke tennisser vanaf 18 jaar een CTB moet laten zien wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training heeft of een wedstrijd gaat spelen in een tennishal 
  • Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Uitzondering:

  • Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties. Denk hierbij aan leraren, coaches, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers zoals ouders die moeten rijden naar een training of wedstrijd.

Nieuwscategorieën