Iedereen mag weer tennissen vanaf 11 mei, hoe werkt dat?

10 mei 2020


Heerlijk nieuws, na de jeugd mogen nu ook de volwassenen van 19 jaar en ouder onder bepaalde voorwaarden weer tennissen vanaf maandag 11 mei. Dat betekent dat alle leden van TC Bilthoven weer mogen tennissen en de trainingen kunnen starten. We hebben hiervoor zojuist toestemming van de gemeente gekregen.

Hoe organiseren we dan tennis in de 1.5 meter samenleving bij TC Bilthoven?

Het bestuur en de trainers van TC Bilthoven houden zich aan het Sportprotocol van NOC*NSF (goedgekeurd door VWS en RIVM) en de aanvullende richtlijnen voor tennis van de KNLTB. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor jezelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Het is belangrijk dat we de tijd nemen om tennis in de 1.5 meter samenleving goed te organiseren en de drukte op de club te controleren. En iedereen te laten wennen aan de nieuwe situatie op het park en de baan. Daarom doen we een beroep op ieders verantwoordelijkheid om alleen te singelen, ook al lijkt het dat een dubbel met 1.5 meter afstand goed zou kunnen. Als het allemaal goed gaat, kunnen we vanaf 1 juni weer dubbelen. Maar dit is afhankelijk van hoe het gaat op het park, hoe de afspraken nageleefd worden en van de ontwikkeling van het COVID-19 virus.

Hoe werkt het? 

Het park is open op: 
* maandag t/m vrijdag van 9 tot 22 uur voor volwassenen van 19 jaar en ouder 
* maandag t/m vrijdag van 13 tot 18 uur voor jeugd t/m 18 jaar (toezichthouder aanwezig)
* zaterdag en zondag van 9 tot 18 uur voor volwassenen van 19 jaar en ouder 
* zaterdag en zondag van 13 tot 18 uur voor jeugd t/m 18 jaar (toezichthouder aanwezig)

Voorwaarden tennissen (zie ook de pdf Richtlijnen tennis TCB)
1. Je mag alleen tennissen als je vooraf een baan hebt gereserveerd: digitaal afhangen kan via de ClubApp of via de website (Baan reserveren). 
2. Maximaal 2 spelers per baan voor volwassenen en jeugd (alleen singels) NB. Er is een uitzondering voor ouders en kinderen uit hetzelfde huishouden (dubbelen is voor hen toegestaan)
3. Een baan reserveren kan voor 45 minuten, maximaal 2 keer per dag en maximaal 4 keer per week.
4. Iedereen van 13 en ouder moet altijd 1.5 meter afstand houden. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt dat niet. 
5. Houd je verder aan de algemene adviezen en hygiënemaatregelen van het RIVM. Was je handen, nies en hoest in je elleboog en als je verkoudheidsklachten hebt of ziek bent blijf je thuis.

En verder:
- We vragen iedereen zoveel mogelijk op de fiets komen.
- Kom maximaal 10 minuten van tevoren en blijf na afloop niet hangen, ga direct naar huis.
- Ga zoveel mogelijk thuis naar de WC en was je handen voor- en nadat je op het park komt
- De WC is toegankelijk voor noodgevallen en wordt dagelijks schoongemaakt. 
- Het clubhuis en de bar blijven verder gesloten.
- Ouders mogen niet bij de trainingen blijven kijken. 

Trainingen
De trainingen voor volwassenen starten vanaf maandag 11 mei. Trainingen met 4 spelers per baan zijn toegestaan, de trainer houdt toezicht en zorgt voor oefeningen waarbij de 1.5 meter afstand gewaarborgd blijft.
Iedereen die zich heeft opgegeven voor de zomertrainingen heeft een mail van de trainers ontvangen met alle informatie en de indeling. Voor vragen over de trainingen kan je mailen naar [email protected]

ClubApp
Heb je de ClubApp nog niet, download deze dan snel. Je zoekt TC Bilthoven op en logt dan in met je bondsnummer en wachtwoord. Weet jij je wachtwoord niet meer? Kies dan voor Wachtwoord vergeten. Je ontvangt dan een mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen (te wijzigen).

Hoe moet je online een baan reserveren? Dat lees je hier: https://www.tcbilthoven.nl/onlinebaanreserveren

Vragen
Kijk voor de meest gestelde vragen op de website van de KNLTB: https://www.knltb.nl/overig/veelgestelde-vragen-spelers-en-ouders-na-maatregelen-omtrent-coronavirus/

Heb je verder nog vragen? Op onze club hebben we 2 corona-verantwoordelijken aangesteld. Voor algemene vragen kan je terecht bij Steven Chamuleau ([email protected]hoven.nl), voor specifieke jeugd vragen bij Anne Barendregt ([email protected])

We wensen we iedereen weer veel tennisplezier!

Bestuur TC Bilthoven 

Richtlijnen tennis TCB 11052020.pdf

Nieuwscategorieën