In Memoriam: Gerdine van der Meer

22 juli 2020


Op 5 juli is Gerdine van der Meer op 83-jarige leeftijd overleden. Voor de TC Bilthoven een gebeurtenis om bij stil te staan. Gerdine werd lid van onze vereniging in het begin van de zeventiger jaren. Zij tenniste goed en speelde de eerste jaren in de zondagcompetitie en daarna op de dinsdag in de damescompetitie.
 
Naast haar sportieve prestaties bleek Gerdine ook vele talenten te hebben op het organisatorische en sociale vlak. Al snel was Gerdine actief in de jeugdcommissie en vocht voor een goede opleiding voor de jeugd. Maar daar bleef het niet bij. Ze organiseerde als lid van de technische commissie een aantal jaren de damescompetitie en zat in minstens twee lustrumcommissies. Ze had een prachtige stem en kon goed zingen. Een aardige anekdote is dat zij tijdens een lustrum het lustrumlied liever alléén zong omdat de kwaliteit er teveel op achteruit ging als het door de hele lustrumcommissie werd gezongen.
 
Haar naam staat in een aantal bekers gegrift en sinds kort ook op een zilveren plaatje in het clubhuis waar de namen van Ereleden en de Leden van verdienste staan vermeld op een bord. Ze heeft dat meer dan verdiend. Gerdine was een sportieve, competitieve vrouw en bovendien een charmante gastvrouw en een culinair talent. Bij haar thuis was gezelligheid troef. Ze had een verbindende invloed op haar omgeving.
Haar oudste dochter, Jolande ten Berg, heeft het stokje van haar moeder overgenomen als lid van het bestuur.
Zij die Gerdine gekend hebben zullen haar missen.
 
Han van Dop (oud voorzitter)

Nieuwscategorieën