Nieuwe regels gebruik TopClaybanen bij regen

04 juni 2024


Na hevige buien bleven er vaker plassen staan op onze TopClaybanen. We hebben nieuwe inzichten opgedaan over het goed krijgen en houden van de waterdoorlatendheid van onze banen, met hulp van de KNLTB en onze tennisbaanbouwer Wijnbergen.

Begin mei hebben we de banen goed schoongeborsteld met speciale machines. We zien daar nu al verbeteringen door. In juni willen we het overtollige gravelstof opzuigen dat nog diep in de mat zit. Als we dit 2x per jaar (bij droogte!) doen, kunnen we plasvorming goed tegengaan.

Wat kun jij doen?

We kunnen als leden zelf ook wat doen. De mat slibt namelijk dicht als bij regen de papperige gravel in de mat gelopen wordt. Graag jullie medewerking daarom bij de volgende twee aanwijzingen:

  • NIET spelen tijdens regen. Zodra het niet meer regent en de baan ziet er bespeelbaar uit (geen plasvorming), toch even 10 tot 15 minuten wachten en dan pas gaan spelen.
  • Alleen als de toplaag DROOG is, na het spelen ALTIJD slepen. Is de toplaag nog vochtig dan het slepen achterwegelaten, zodat de baan niet wordt dichtgesmeerd.

Met dank voor jullie aandacht en medewerking, Luc en Lex

Nieuwscategorieën