Corona update: Competitie stopgezet, vrij spelen en trainingen blijft mogelijk.

14 oktober 2020


Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte dinsdag 13 oktober bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven. 

Wat betekent dit voor tennis bij TC Bilthoven?
Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Alleen samen krijgen we het virus onder controle. 

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing.

  • De KNLTB Competitie 2020 is per direct beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de club als binnen in een hal
  • Vrij spelen kan alleen door vooraf online een baan te reserveren via de website of in de ClubApp.
  • Georganiseerde wedstrijden voor groepen volwassenen vanaf 18 jaar zijn niet toegestaan. Dus geen interne competitie, tossavond en laddercompetitie. Een onderling partijtje spelen kan wel. Dit houdt in dat er vooraf een baan wordt gereserveerd en na het spelen direct het park wordt verlaten.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan, dus ouders mogen niet blijven kijken bij de training. 

Dubbelen
Dubbelen bij tennis kan, als je maar altijd 1.5 meter afstand houdt op de baan. Dus geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. 

Uiteraard blijven de basisregels van kracht, houd 1.5 meter afstand, was je handen vaak en als je klachten hebt, blijf dan thuis en laat je testen. 

Meer weten? Lees dan de uitgebreide info over de maatregelen in de sport op de site van de rijksoverheid.

En kijk bij de Meestgestelde vragen op de website van de KNLTB.

 

Nieuwscategorieën