Corona Update: Dubbelen en trainen met 4 op een baan mag weer

11 maart 2021


Goed nieuws, iedereen mag weer dubbelen en trainen met 4 spelers op een baan. Het kabinet heeft aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven, maar dat enkele kleine aanpassingen mogelijk zijn. Het belang van sporten en bewegen voor de fysieke en mentale gezondheid wordt onderkend en is aanleiding om nu ook iets meer ruimte te geven aan volwassenen vanaf 27 jaar.

Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Tennis met 4 personen op een baan is dus weer toegestaan. Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1.5 meter afstand van elkaar houden. Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.

De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m dinsdag 30 maart. Op dinsdag 23 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 30 maart.

Wat betekent dit voor tennis op TC Bilthoven?

Gewijzigde maatregelen vanaf 16 maart

  • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met maximaal 4 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Dubbelen mag dus, bij voorkeur in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en je medespeler. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan, dus geen interne competities.

  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.

Maatregelen die worden verlengd

  • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.

  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.

  • Publiek is niet toegestaan.

  • Clubhuis, kleedkamers en douches zijn dicht.

  • De avondklok geldt van 21.00 tot 4.30 uur. 

Baanreserveringen
Vrij tennissen kan dus, met maximaal 4 personen. Reserveer vooraf online een baan via de website of in de ClubApp. We hebben de mogelijkheid in het afhangsysteem voor dubbelen weer open gezet. 

We zijn blij dat tennissen nog steeds kan, want sporten en bewegen is gezond. Dat draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.

Uiteraard blijven de basisregels van kracht, houd 1.5 meter afstand, was je handen vaak en als je klachten hebt, blijf dan thuis en laat je testen. Alleen als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en ons aan de regels houden, dan krijgen we het coronavirus onder controle. 

Bestuur TCB

Nieuwscategorieën