TCB verduurzaamt met LED-verlichting

12 augustus 2020


Zoals op de ALV in december is besloten, gaat TCB verduurzamen met de transitie naar LED verlichting. De energie verslindende gasbellen van ruim 2Kw per stuk, zijn eind juli vervangen door een zeer energiezuinige LED verlichting. Een klus op letterlijk hoog niveau. 

Met deze omschakeling getuigt TC Bilthoven van zijn sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een besparing op energieverbruik van een kleine 70%!
Met voor de leden de voordelen dat spelen met verlichting hiermee in de toekomst is gewaarborgd. De oude lampen mogen immers niet meer in Europa geproduceerd worden. Verder de voordelen van een heldere lichtsituatie op de baan.Gebruiksgemak. De verlichting hoeft niet op te warmen. Knop om is direct licht. Ook opnieuw aandoen vergt geen wachttijd. Een uitstekende lichtspreiding over de baan.

En ten slotte: nu heeft TCB nog kunnen gebruikmaken van aantrekkelijk subsidies, die de overheid voor het verduurzamen beschikbaar heeft gesteld. En is een gunstige lening afgesloten bij het BNG Duurzaamheidsfonds (zie ook: https://www.bngduurzaamheidsfonds.nl/initiatieven/tennisclub-bilthoven/)

De afgelopen 2 weken hebben diverse leden al kunnen kennismaken met de nieuwe verlichting. Navraag gaf uitstekende reviews en enthousiasme te beluisteren bij de spelers. Kortom TCB heeft weer een grote stap vooruit gezet. Met dank aan het bestuur, die deze transitie zo adequaat heeft aangepakt.

Namens het projectteam,

Chris Baas en Lex Schepens

Nieuwscategorieën