Van de voorzitter - TCB bruist van de activiteiten!

19 augustus 2021


Beste TCB-ers,

De zomervakantie nadert z’n einde. Ik hoop dat jullie een fijne vakantie hebben gehad, even weg van werk en corona. We maken ons op voor het vervolg van een mooi tennisseizoen. Want dat er veel getennist wordt is zeker!

Na de succesvolle Clubkampioenschappen voor de jeugd en senioren, die weer perfect georganiseerd zijn door vele enthousiaste vrijwilligers, hebben we niet stilgezeten. De trainers hebben in de eerste week van de vakantie maar liefst 80 kids bezig gehouden tijdens het tenniskamp. Drie dagen tennis en veel fun. Super georganiseerd door Edgar, Danny, Brian en Maurits. Mooi om te zien hoe de oudere jeugd heeft meegeholpen. Toppers!!

De toernooicommissie is druk bezig met de voorbereidingen voor het Bilthoven Open. Meer dan 400 deelnemers uit de regio waarvan 85 TCB-ers gaan de strijd aan vanaf as. zaterdag (21-29 aug). Het belooft een mooie week te worden. Ook als je niet mee doet is het echt de moeite waard om een kijkje te nemen. Danny & Annegien hebben ook elke dag verse maaltijden.

Dus kom eens langs, geniet van mooi tennis, moedig je clubgenoten aan, drink een drankje op ons vernieuwde terras (de nieuwe stoelen zitten echt lekker 😊). Onder de tent komen nog meer picknicktafels. Alles in groen en hout, passend in de bosrijke omgeving van onze club. Kom zo veel mogelijk op de fiets, die kan je kwijt in de fietsenstalling (ook op het nieuwe stuk, handig  voor bakfietsen en scooters).

Het familietoernooi (5 sept) was al snel volgeboekt en op 6 september start het Open Jeugd Toernooi (6-12 sept). Volop activiteiten dus en er is veel enthousiasme om mee te doen. En dat is goed, want toernooien en competitie zijn belangrijk voor een club, wedstrijden spelen maakt tennis leuker. En je kan op elk niveau meedoen. Deze activiteiten zijn ook nodig voor Danny & Annegien, want veel spelers en publiek zorgen voor een goede baromzet.

De komende weekenden en avonden zijn de banen dus veel in gebruik voor het open toernooi. Overdag tot 17 uur en in het weekend tot 9.30 uur kan je wel spelen. Check de ClubApp of website voor de beschikbaarheid. De druk op banen op de doordeweekse avonden is groot. Daarom gaan we het reserveringssysteem nog wat aanpassen. Minder lege kwartiertjes en halve uren, zodat meer mensen s’ avonds kunnen afhangen. Dat is natuurlijk een verantwoordelijkheid van ons allen. Reserveer aansluitend op elkaar en laat geen gaten vallen. Ook zien we nog wel eens dat er door 4 mensen 2 uur lang een baan gereserveerd wordt in de avond (2x een enkel en dan dubbelen). Dat kan in het systeem, maar is natuurlijk niet sociaal naar andere leden toe.  Geef ook andere leden de kans om te spelen. De club is van ons allemaal. Voor de najaarscompetitie is ook weer veel animo. Hopelijk kunnen we het dit jaar afspelen en blijft het clubhuis en de bar open, dat maakt het competitie spelen zo gezellig. Misschien krijgen we nog een mooie nazomer.

Kortom, TCB bruist van de activiteiten. Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Wil je ook een steentje bijdragen bijvoorbeeld voor een jeugdactiviteit, de organisatie van de competitie, in een wedstrijdorganisatie, communicatie/websitebeheer? Graag!

Meld je aan via [email protected]

Tot ziens op de club!

Ellen Julius

Nieuwscategorieën